Hurtige sommerblomster

23-05-2016

Jeg er blevet haveejer, men at dyrke ens drømmehave, er som at dyrke ens egen tålmodighed. Det er en lang proces - Derfor har jeg samlet nogle små genveje til, hvordan du allerede første sæson får lidt liv og blomster i haven.


Sommerblomster, som eksempelvis ærteblomster. De er smukke op ad en hjemmelavet plantestøtte, både i bede, langs husmuren eller som hjemme hos mig i krukker.


 


Hvis du har det ligesom mig, så fejler intentionerne intet, men at forspire, bruge tid og plads på at få de magiske frø til at spire… det får jeg ikke gjort.


Derfor ærteblomster. Så dem direkte i krukken eller bedet udenfor, og allerede få uger efter du har sået dem, begynder de at spire. Resultater hurtigt og det er nemt at gå til.


Ærteblomsterne er også utrolig smukke i buketter.Sådan gør du: hurtige blomster


Plant ærteblomster op ad en plantestøtte


...


Placér nogle solsikker langs en sydmur, og plant eventuelt andre gule og orange sommerblomster i mellem dem, fx morgenfruer og tagetes.


...


Udse dig et hjørne af din have, hvor du laver din egen blomstereng. Her lader du græs vokse frit, og så valmuer, kornblomst og morgenfruer, der vokser sig høje sammen med græsset.


...


Har du stakit, fx omkring terrassen eller i forhaven, så lad blomsterkarsen slynge sig op ad det - blomsterkarsen bringer ekstra liv til stakittet.

Kærligst Christina Vind Haahr